Dlaczego cukier to zło? 

Cukier jest praktycznie wszędzie — w warzywach, owocach oraz w większości produktów spożywczych. Wszelkiego rodzaju słodycze zawierają często syrop glukozowo-fruktozowy, który jest tańszy od pełnowartościowego cukru. Ten chemiczny słodzik to najbardziej toksyczny tłuszcz (tzw. tłuszcz trzewny), który gromadzi się wokół narządów, prowadzi do otyłości i powoduje wiele chorób, takich jak miażdżyca, problemy z sercem, a nawet nowotwory.
Cukier potrafi także uzależnić, nasz organizm traktuje go jak toksynę. Nadmiar cukru w diecie powoduje także zaburzenia metabolicznecukrzycę, hiperglikemię czy insulinooporność. Tradycyjne słodycze zawierają w większości cukier stołowy, które szybko dają nam zastrzyk energetyczny, ale powodują odkładanie się tkanki tłuszczowej.

Chcesz wiedzieć czego używać, zamiast cukru? Zapraszamy do tego wpisu.

dlaczego cukier to zło

Słodko, zdrowo i bez cukru?! Tak!
TYLKO U NAS!

602 631 927

iwogaj@op.pl

ul. Kardynała S. Wyszyńskiego 57/7,
78-400 Szczecinek

„Sklep internetowy „cukiernia-bez-cukru.pl” wykorzystuje pliki cookies oraz inne technologie służące do automatycznego przechowywania danych w celu zapewnienia najwyższej jakości świadczonych usług. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Zgoda wyrażona na korzystanie z tych technologii przez sklep internetowy cukiernia-bez-cukru.pl lub podmioty trzecie, w celach związanych ze świadczeniem usług drogą elektroniczną, może w każdym momencie zostać przez Państwa zmodyfikowana lub odwołana w ustawieniach przeglądarki. Więcej szczegółów dotyczących naszej polityki cookies znajdziecie Państwo tutaj (POLITYKA PRYWATNOŚCI).” View more
Akceptuję