Dlaczego cukier to zło?
Cukier jest praktycznie wszędzie — w warzywach, owocach oraz w większości produktów spożywczych. Wszelkiego rodzaju słodycze zawierają często syrop glukozowo-fruktozowy, który jest tańszy od pełnowartościowego cukru. Ten chemiczny słodzik to najbardziej toksyczny tłuszcz (tzw. tłuszcz trzewny), który gromadzi się wokół narządów, prowadzi do otyłości i powoduje wiele chorób, takich jak miażdżyca, problemy z sercem, a nawet nowotwory.
Cukier potrafi także uzależnić, nasz organizm traktuje go jak toksynę. Nadmiar cukru w diecie powoduje także zaburzenia metaboliczne — cukrzycę, hiperglikemię czy insulinooporność. Tradycyjne słodycze zawierają w większości cukier stołowy, które szybko dają nam zastrzyk energetyczny, ale powodują odkładanie się tkanki tłuszczowej.
Chcesz wiedzieć czego używać, zamiast cukru? Zapraszamy do tego wpisu.

Słodko, zdrowo i bez cukru?! Tak!
TYLKO U NAS!
602 631 927
iwogaj@op.pl
ul. Kardynała S. Wyszyńskiego 57/7,
78-400 Szczecinek